Haber-Fotoğraf: Hatice ÖZSOY
2018 yılına göre Edirne’nin buğdayını değerlendiren Öztürk, Türkiye genelinde buğdayın veriminde de kalitesinde de artış yaşandığını belirtti.
Öztürk, "Borsamızın genel olarak buğday sezonlarını değerlendirdiğimizde; 2019 yılında buğdayda 52 bin ton işlem yapıldı. Geçtiğimiz yıllara göre artış var. 2019 yılında lisanslı depoculuğa 40 bin ton da mal kabulü yaptık. Toplamda 92 bin ton işlem yapıldı. Bugüne kadar yapılan işlemlerin rekoru diyebiliriz. 2019 yılında 850 lira en düşük, bin 594 lira en yüksek olmak üzere; bin 325 lira ortalama alım fiyatı oluştu. 2018 yılında alım fiyatı ortalaması bin 2 liraydı. Geçen seneye göre ortalamada 323 lira bir artış görüyoruz. İşlem adetlerimizde de artış var. Genel olarak geçtiğimiz yıla göre ve de Türkiye geneline göre değerlendirdiğimiz de bölgemizin buğdayları verim olarak da kalite olarak da çok güzel. Protein ortalamamız 13,77" dedi.
2018 yılına göre Edirne’nin buğdayını değerlendiren Öztürk, Türkiye genelinde buğdayın veriminde de kalitesinde de artış yaşandığını belirtti.
Öztürk, "Borsamızın genel olarak buğday sezonlarını değerlendirdiğimizde; 2019 yılında buğdayda 52 bin ton işlem yapıldı. Geçtiğimiz yıllara göre artış var. 2019 yılında lisanslı depoculuğa 40 bin ton da mal kabulü yaptık. Toplamda 92 bin ton işlem yapıldı. Bugüne kadar yapılan işlemlerin rekoru diyebiliriz. 2019 yılında 850 lira en düşük, bin 594 lira en yüksek olmak üzere; bin 325 lira ortalama alım fiyatı oluştu. 2018 yılında alım fiyatı ortalaması bin 2 liraydı. Geçen seneye göre ortalamada 323 lira bir artış görüyoruz. İşlem adetlerimizde de artış var. Genel olarak geçtiğimiz yıla göre ve de Türkiye geneline göre değerlendirdiğimiz de bölgemizin buğdayları verim olarak da kalite olarak da çok güzel. Protein ortalamamız 13,77" dedi.