Hamzadere Barajı’nın ikinci kısım sulama projesi çalışmaları hızla devam ediyor. Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürü Faruk Yücegök proje kapsamında devam eden çalışmaları inceledi.
Bölgeye hayat veren barajlardan olan Hamzadere’de ikinci kısım çalışmaları hızla devam ediyor. Yapılacak ikinci kısım ile 81 bin 780 dekarlık arazi modern sulama sistemlerinden yararlanabilecek.
Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürü Faruk Yücegök devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Yücegök ve beraberindekiler çalışmaların projeye uygun şekilde devam ettiğini ve uygulamaların son durumunu ele aldı.
Tarım arazilerindeki sulama altyapılarını geliştirecek çalışmaların mevcut kaynakları daha etkin kullanılmasına katkı sağlaması hedefleniyor. İkinci kısım çalışmaları bittiğinde ise 81 bin 780 dekar tarım arazisi sulanabilir hale gelecek. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte tarım deseni farklılaşacak ve üreticilerin gelirleri artacak. Meriç Nehri'nden beslenen baraj 207 milyon metreküp su tutabiliyor. Barajın mevcut haliyle 131 bin 570 dekar tarım arazisine su veriliyor.(Haber: Refik USLUY)





