Bayazıt, Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliğine göre kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan tüm personelin, hijyen eğitimine katılarak belgeye sahip olmaları zorunlu olduğunu söyledi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Bayazıt, “Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan tüm personelin ‘Gıda İşletmelerinin Özel Hijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığının Korunması, Kişisel ve Gıda Hijyeni’ konularını kapsayan hijyen eğitimine katılarak belgeye sahip olmaları zorunludur” dedi.
Bu kapsamda Havsa, Lalapaşa, Süloğlu ve Merkez İlçede faaliyet gösteren bahse konu işletmelerde çalışan personele Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda; İpsala, Enez, Uzunköprü, Meriç ve Keşan ilçelerinde faaliyet gösteren işletmelerde çalışanlara ise Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda eş zamanlı olarak eğitimler verildi.. İki merkezde gerçekleşen eğitime 332 kişi gibi yüksek bir oranda katılım sağlandı.
İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, İl Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Halk Sağlığı Müdürlükleri ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince oluşturulan komisyonlar tarafından okul kantinlerini her eğitim-öğretim döneminde bir defa olmak üzere, yılda en az iki defa denetlediklerini beyan eden Atilla Bayazıt, Geleceğin teminatı olan çocukların büyük bir çoğunluğunun en az bir öğün gıda tükettiği okul kantinlerinde satılan gıdaların güvenilirliğinin çok önemli olduğunu vurguladı. (Haber Merkezi)