Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağı, 1 Eylül’de sona eriyor. Yeni sezon için hazırlıklarını hızlandıran balıkçılar, bereketli bir av yılı geçirmeyi umut ediyor.
Edirne Balık Pazarı esnafından Yusuf Çimen, bu yıl özellikle hamsi, palamut ve lüfer avında bolluk beklediklerini söyledi. Sezon öncesi teknelerin bakımını tamamlayan ve tezgâhlarını düzenleyen balıkçılar, vatandaşlara taze ve uygun fiyatlı balık sunmayı hedefliyor.
Çimen, “1 Eylül gecesi ‘vira bismillah’ diyerek ağlarımızı denize bırakacağız. Bolluk olursa fiyatlar da vatandaşın cebine uygun olur. Hamsi ve palamut sevenler bu yıl balığa doyacak. Umudumuz hem esnafın hem de halkımızın kazançlı çıkması” ifadelerini kullandı.
Balık sezonunun başlamasıyla Edirne Balık Pazarı’nda hareketliliğin artacağını belirten Çimen, Saraçlar Caddesi’nde yürütülen sokak sağlıklaştırma projesinin de balıkçılar için modern ve ferah bir ortam sağladığını vurguladı.
Çimen, vatandaşların bol balık yiyebileceği bir sezon beklediklerini söyleyerek, “Eylül itibariyle satışlar başlayacak. Bu sene balık miktarının fazla olmasını öngörüyoruz. Bol balık fiyatların uygun olmasını sağlayacak. Özellikle hamsi ve palamut tutkunları kaçırmasın. 1 Eylül gecesi, ‘vira bismillah’ diyerek sezonu açacağız ve halkımıza taze, uygun fiyatlı balık sunacağız” dedi.
Yeni sezonun hem esnaf hem de tüketiciler için verimli geçmesini dileyen Çimen, 1 Eylül’den itibaren taze balıkların tezgahlarda yer alacağını hatırlattı. Edirne’nin en hareketli noktalarından Balık Pazarı Caddesi’nin Saraçlar Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamındaki yenilemelerinin de memnuniyet verici olduğunu belirten Çimen, bu çalışmalar sayesinde balıkçıların modern ve estetik bir ortamda hizmet sunacağını söyledi. Hasan Yiğit Konaklılar





