Edirne’de eğitim gören öğrenciler ETUS’un fiyatlarından şikayetçi. Sosyal medyada sık sık fiyatlardan yakınan öğrenciler şimdi ise farklı bir yol deneyerek son dönemlerin en popüler çevrimiçi uygulamalarından olan Change.org’da imza kampanyası başlattı.
Aylık akbil kullanmak isteyen öğrenciler, imza kampanyasını “Edirne'de toplu ulaşım araçlarında aylık akbil yapılmasına desteklerinizi bekliyorum” başlığı altında; “Edirne ekonomisine öğrencilerin katkısı çok fazla ama bu öğrencilerin sömürülmesi anlamına gelmemelidir. Tek durak dahi gitsek öğrenci bileti ile 1.81 TL ücretler ödüyoruz. Sivil vatandaş ise 2.54 TL ücret ödüyor tek bir bilet kullanımında. Ayrıca nakit ödemelerde 3 TL. Bu ücretler bir aylık kullanım olarak hesaplandığında hem öğrencilere hem de sivil vatandaşa çok fazla geliyor. Bu nedenle daha makul fiyatlarla 50, 100 ve 150 seferlik aylık akbil sisteminin de gelmesini istiyoruz. Aylık akbil olduğunda ceplerimiz biraz rahatlar ve toplu ulaşım firmaları nakde 1 ay önceden ulaştığı için farklı şekilde değerlendirebilir” içeriğiyle açtılar.
Bin imza toplamayı hedefleyen öğrenciler bir günde 700’den fazla imzaya ulaştılar. Açılan kampanyayı imzalayan birçok öğrenci yorum ile de destek verdi. Haber MERKEZİ





