Edirne’de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatının 87'nci yılında kapsamında etkinlikler düzenlendi. Selimiye Meydanı’ndaki Belediye Başkanlığı binasında bulunan Atatürk Odası ziyaretçilerle doldu taştı. Protokol üyeleri çelenk sunma töreni sonrası Atatürk Odası’na karanfil bıraktı.
Protokol üyeleri anıtta düzenlenen çelenk sunma töreni sonrası kortej eşliğinde Selimiye Meydanı’ndaki Belediye Başkanlığı binasında bulunan Atatürk Odası yürüdü.
Odada bulunan Atatürk’ün istirahat ettiği yatağa karanfil bırakan protokol üyeleri fotoğraf çektirdi.
Edirne Valisi Yunus Sezer, hatıra defterini imzaladı. Sezer, Cumhuriyetin kurucusu ve milli mücadelenin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Edirne’de kendi izlerini taşıyan özel mekânda andıklarını söyledi.
Ulu Önder’i şükran, minnet ve saygıyla yâd ettiklerini dile getiren Sezer, “Türk milletinin istiklaline ve istikbaline adanmış bir ömrün son bulduğu 10 Kasım’ı, bir matem günü olmaktan ziyade; Atatürk’ün fikirlerini, eserlerini ve milletimiz için yaptığı fedakârlıkları daha derin bir kavrayışla anlama ve hatırlama günü olarak idrak ediyoruz. Bu anlamda O’nun “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözü bizlere büyük bir emanet ve sorumluluk bırakmaktadır. Bu emanetin taşıyıcıları olarak, uğrunda büyük bedeller ödenmiş vatanımıza ve bağımsızlığımıza her koşulda sahip çıkmak; Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyup geliştirmek ve gelecek nesillere aynı bilinç, aynı ruh ve aynı kararlılıkla aktarmak hepimizin ortak görevidir. Bugün burada, Atatürk’ün çalışma masasını ve kullandığı eşyaları görmek; yalnızca bir tarihe tanıklık etmek değil, bir milletin yeniden doğuşunun ruhunu hissetmektir. Bu oda bizlere hatırlatmaktadır ki Cumhuriyet, yalnızca bir yönetim biçimi değil; bir bilinç, bir duruş ve sarsılmaz bir kararlılıktır. İşte bu bilinç, burada, Edirne’nin kalbinde hâlâ yaşamaya ve yol göstermeye devam etmektedir. Atatürk’ün açtığı yolda ilerlemek ve Cumhuriyetimizin emanetini yaşatmak ise her 10 Kasım’da yüreklerimizde aynı gurur, aynı minnet ve aynı kararlılıkla yeniden anlam bulmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna can veren tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Aziz Atatürk’ün Ruhu şad, aziz hatırası milletimizin gönlünde ilelebet daim olsun.” Dedi.(Haber:Hasan Yiğit KONAKLILAR)





