Edirne Valisi Yunus Sezer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 86’ncı yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Atatürk'ü bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle andıklarını ifade etti. Sezer, Atatürk’ün yalnızca Türkiye için değil, tüm insanlık için derin bir saygı ve sevgi kazanmış büyük bir komutan ve devlet adamı olarak dünya tarihinde özel bir yere sahip olduğunun altını çizdi.
Vali Sezer, 10 Kasım’ın yalnızca Atatürk’ü anma günü değil, aynı zamanda onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğe taşımak için kararlılık tazelenen bir gün olduğuna dikkat çekti. Mesajında, Atatürk’ün “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir” sözünü hatırlatan Sezer, onun mirasını yaşatmanın önemine vurgu yaptı.
Vali Sezer, “Bu duygu ve düşüncelerle; aramızdan ayrılışının 86. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kahraman Silah Arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve Kurtuluş Mücadelemizin tüm isimsiz kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.” İfadelerini kullandı. (Haber Merkezi)



