Edirne’de yaşayan atanamadığı için öğretmenlik görevini icra edemeyen Yusuf Çelik; kentte bulunan bir restoranda müdürlük yaptığını Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlama nedeni ile de restoranlar kapatıldıktan sonra geçimini manavlık yaparak sağlamaya çalışıyor.
Muhasebe ve finans öğretmeni olan Çelik, atanamadığı için bir restoranda müdür olarak çalışıyor. Koronavirüs tedbileri kapsamında uygulanan kısıtlamalar ile restoranların kapanmasının ardından Çelik, müdürlüğünü yaptığı restoranın önüne manav tezgahı açarak geçimini sağlamaya çalışıyor.
Manavcılık yapan Çelik, “Pamukkale Üniversitesi Dış Ticaret Uzmanı olduğunu, işletme fakültesinden mezun olarak aynı zamanda muhasebe ve finans öğretmeni olduğunu söyledi.
Çelik, “Şuanda restoranda müdürlük yapıyorum. Koronavirüs sürecinde kısıtlama kapsamında mekânlarda çalışma şansımız kalmadı. Kendi mesleğimizi zaten yapamıyoruz. Atamalarımız olmadığı için. Türkiye’de büyük sıkıntılar içerisindeyiz 10 kişilik açılan kadrolarda atanmayı bekliyoruz. Atanamayınca hizmet sektörüne geçiş yaptık. Hizmet sektöründe de müdürlük yapıyorum. Salgın nedeniyle müdürlüğünü yaptığım restoran kapandı. Yaklaşık 30 kişi çalışıyorduk restoranda. Buradaki çalışan arkadaşlarımız şuan da işsiz durumda. Devletimizin yapmış olduğu uygulamalar elbette bizim sağlığımız için ama sıkıntı şu ki süreci daha sıkı tutmalı ve tamamen kapatmalı ve toplamda 1 ay içerisinde bu süreci bitirmeli. Yoksa bu şekilde hafta sonu kapalı, hafta içi açık, vatandaşların sirkülasyonunun olduğu saatlerde kısıtlama var. Bu süreçte bizde mecburen bir manav tezgahı açtık. Evliyim, 1 kızım var. Bakmam gereken bir ailem var. Başka geçim kapım yok. Devletten aldığımız destekler gerçekten yeterli gelmiyor. Bende burada müdürlüğünü yaptığım restoranın önünde manav tezgahı kurdum. Bu süreçte herkes bize yardımcı olmaya çalıştı. Hepsine teşekkür ederim. Eşim ve ailemde her zaman bana destek oldular. Bu süreci de inşallah atlatacağız. Bu durum bittiğinde inşallah daha garantili ve üreten bir ülke haline gelerek eski günlerimize döneceğiz.” Dedi. (Haber-Fotoğraf: Umut IŞIK)
Muhasebe ve finans öğretmeni olan Çelik, atanamadığı için bir restoranda müdür olarak çalışıyor. Koronavirüs tedbileri kapsamında uygulanan kısıtlamalar ile restoranların kapanmasının ardından Çelik, müdürlüğünü yaptığı restoranın önüne manav tezgahı açarak geçimini sağlamaya çalışıyor.
Manavcılık yapan Çelik, “Pamukkale Üniversitesi Dış Ticaret Uzmanı olduğunu, işletme fakültesinden mezun olarak aynı zamanda muhasebe ve finans öğretmeni olduğunu söyledi.
Çelik, “Şuanda restoranda müdürlük yapıyorum. Koronavirüs sürecinde kısıtlama kapsamında mekânlarda çalışma şansımız kalmadı. Kendi mesleğimizi zaten yapamıyoruz. Atamalarımız olmadığı için. Türkiye’de büyük sıkıntılar içerisindeyiz 10 kişilik açılan kadrolarda atanmayı bekliyoruz. Atanamayınca hizmet sektörüne geçiş yaptık. Hizmet sektöründe de müdürlük yapıyorum. Salgın nedeniyle müdürlüğünü yaptığım restoran kapandı. Yaklaşık 30 kişi çalışıyorduk restoranda. Buradaki çalışan arkadaşlarımız şuan da işsiz durumda. Devletimizin yapmış olduğu uygulamalar elbette bizim sağlığımız için ama sıkıntı şu ki süreci daha sıkı tutmalı ve tamamen kapatmalı ve toplamda 1 ay içerisinde bu süreci bitirmeli. Yoksa bu şekilde hafta sonu kapalı, hafta içi açık, vatandaşların sirkülasyonunun olduğu saatlerde kısıtlama var. Bu süreçte bizde mecburen bir manav tezgahı açtık. Evliyim, 1 kızım var. Bakmam gereken bir ailem var. Başka geçim kapım yok. Devletten aldığımız destekler gerçekten yeterli gelmiyor. Bende burada müdürlüğünü yaptığım restoranın önünde manav tezgahı kurdum. Bu süreçte herkes bize yardımcı olmaya çalıştı. Hepsine teşekkür ederim. Eşim ve ailemde her zaman bana destek oldular. Bu süreci de inşallah atlatacağız. Bu durum bittiğinde inşallah daha garantili ve üreten bir ülke haline gelerek eski günlerimize döneceğiz.” Dedi. (Haber-Fotoğraf: Umut IŞIK)