“TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI”
Edirne’de emniyet ekipleri tarafından bir araçta yapılan arama çok sayıda sikke ve ziynet eşyası tarihi eser ele geçirildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından Koca Sinan mahallesinde 2863 SKM suçu kapsamında şüpheli S.B. kullandığı araçta ve ikametinde yapılan aramada 159 adet sikke, 3 adet yüzük, 111 adet obje olmak üzere toplamda 273 adet tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen eşya ele geçirilerek el konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
“UYUŞTURUCU MADDE BULUNDURMA”
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Medrese Ali Bey mah. uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak suçundan şüpheli B.T’de 1 adet şeffaf naylon poşet içerisinde uçları buruşturulmuş sigara jelatine sarılı halde renk koku görünüm itibari ile uyuşturucu maddelerden metamfetamin maddesi olduğu değerlendirilen madde ele geçirilerek Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından işlemleri yapıldı.
Keşan Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği Yunus ekiplerinin yaptığı denetimlerde şüpheli A.Y’nin sokak içerisinde durdurulup yapılan üst aramasında daralı ağırlığı 2.38 gram bonzai maddesi ele geçirilerek göz altına alındı. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla şüpheli serbest bırakıldı.
“ŞÜPHELİ ALKOLLÜ İÇKİLERİ SATARAK KİRA ÖDEYECEĞİNİ BELİRTTİ”
Şüpheli polise verdiği ifadede marketten çaldığı alkollü içkileri satarak ev kirası ödeyeceğini söyledi.
Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliğine gelen ihbar üzerine P.T isimli şahsın market mağaza müdür yardımcısı olarak çalıştığını mağaza görevlilerince şüpheli Y.A’nın alkol reyonunda 2 adet alkol alıp parasını ödemeden çıktığı sırada yakalandığını, şikayetçi olduğunu bildirdi.
Şüpheli, ev arkadaşının ev kirasını ödeyemediği için kendisine gidip marketten alkollü içki çalıp satmasını ve parasıyla kirayı ödeyeceği şekinde ifadede bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
“LETGO’DAN DOLANDIRICILIK”
Edirne’de bir kişi ikinci el alışveriş uygulamasından yaptığı alışveriş ile dolandırıldığını fark ederek şikayette bulundu.
Mağdur Ü.Ö, Letgo üzerinden çocuğuna akülü araç almak için T.B. İsimli kullanıcı ile iletişime geçtiğini ve şahsın vermiş olduğu hesaba 500 TL yatırdığını ancak ürünün kendisine gelmediğini şahsa da ulaşamadığını, şikayetçi olduğunu beyan edildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
(Haber: Umut IŞIK)





