Edirne Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin Olağan Genel Kurulu, 8 Mart 2026 tarihinde Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Genel kurulda yapılan seçim sonucunda mevcut başkan Arif Hikmet Akbay yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.
Toplantıya Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Turan Saldırıciler’in yanı sıra Edirne, Kırklareli, İstanbul ve Tekirdağ illerinin birlik başkanları, ziraat odası başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda üretici katıldı.
Genel kurulda konuşan Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü İslam Köse, küçükbaş hayvancılığın yalnızca bir üretim faaliyeti olmadığını belirterek, bu alanın emeğin, sabrın ve bereketin simgesi olduğunu ifade etti. Köse, “Bugün burada bulunan her yetiştirici, Edirne’nin meralarından Türkiye’nin sofralarına uzanan üretim zincirinin en kıymetli halkasını oluşturuyor” dedi.
Üreticilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Köse, Ramazan ayının sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.
Edirne’nin küçükbaş hayvancılık açısından önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Köse, 2006 yılında kurulan ve bugün 2 bin 150 aktif üyesi bulunan Edirne Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin üreticiler arasında güçlü bir dayanışma ve örgütlenme yapısı oluşturduğunu söyledi.
Birliğin 1. Derece Tarımsal Örgüt Belgesi alarak üreticilere ek destekler sağladığını belirten Köse, ayrıca düzenlenen damızlık koç ve teke mezatlarının da sektöre katkı sunduğunu ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda ve Trakya Üniversitesi kontrolünde yürütülen Karacabey Merinosu ve Kıl Keçisi ırklarının ıslah projelerinin de bölgedeki küçükbaş hayvancılık için önemli çalışmalar arasında yer aldığı vurgulandı.
Genel kurulun sonunda mevcut başkan Arif Hikmet Akbay yeniden başkan seçilerek görevine devam etti. Katılımcılar, yeni dönemin üreticiler ve sektör adına hayırlı olması temennisinde bulundu.(Haber Merkezi)





