Edirne’de yaklaşık 1 milyon 400 bin dekar araziye ekilen buğday hasadında sona gelindi. Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, verimin geçtiğimiz yıla göre düşük olduğunu, istenilen düzeyde olmadığını belirtti.
Türkiye'nin önemli hububat üretim merkezlerinden Edirne'de buğday hasadı tamamlandı. Yaklaşık 1 ay önce başlayan buğday hasadında sona gelindi.
Edirne’de bu yıl yaklaşık 1 milyon 400 bin dekar araziye buğday ekildi. Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, verimin geçtiğimiz yıla göre düşük olduğunu, istenilen düzeyde olmadığını söyledi.
Bu yıl kış yağışlarının yetersiz olduğunu aktaran Arabacı, “Buğday için bu yıl kış yağışları yeterli değildi. İlkbahardaki yağışlarla birlikte ise buğdayın gidişatı güzeldi. Fakat son zamanlarda olgunlaşma dönemlerine doğru o arada yağışların arasında ara açıldı. O arada bazı bölgelerde 200 kiloya kadar verim düşen yerler oldu. Bazı yerler iyide olsa Edirne’nin ortalaması aşağı düştü. Şu an baktığımızda 200 kilogramdan tutun 580’e kadar buğday biçen üreticilerimizi duyuyorum. Edirne ortalaması 380-400 kilogram olur diye düşünüyoruz. Bu yıl en kuvvetli dediğimiz bölgelerde bile 500-600 kilo veri düşüncesindeydik fakat bu bölgelerde ne yazık ki göründüğü gibi verim yapmadı.” Dedi.
Arabacı, buğday veriminin ayçiçeğine göre daha iyi olduğunu vurguladı.
Üreticilere iyi bir hasat sezonu dileyen Arabacı, devletin çiftçilere desteğini arttırması gerektiğine dikkat çekti.(Haber: Gülşah AK)





