Haber - Fotoğraf: Umut IŞIK
Edirne’de 2 yıldır işletmecilik yaptığını ifade eden 35 yaşında ki fırın işletmecisi Mehmet Nur Özdemir “Askıda kampanyamız aşağı yukarı 2 aylık bir süreçte başladı. Daha önce düşünüyorduk ama şartlar uygun olmadığı için başlayamadı. Karar verdik, sağ olsun duyarlı müşterilerimizin de katkıları ve teşvikleri ile sağladık. Bizde elimizden geldiği kadarıyla koymaya çalışıyoruz. Bizimde günlük koyduğumuz bir miktar var. Tam olarak duyulmasakta, basınımızın sayesinde inşallah duyuracağız. Bizim amacımız paylaşmak. Paylaşımcı bir işletmeci olmak. Garibana, ihtiyacı olana yardımcı olmak. Biz günlük istihkak hakkımızı koyuyoruz, örneğin günde 10 tane. Gelen müşteriler 10’u geçiyor, 20’yi buluyor. Gelenlere ihtiyacı olanlara veriyoruz. İhtiyacı olan gelip bize zaten alıyor. Askıda ekmeğimizi bulunuyor. Bulunmasa bile biz kendi katkımızdan veriyoruz. İhtiyacı olan vatandaşı geri çevirmemeye bakıyoruz. İçerde askıda ekmek tahtamız var. Elimizde olduğu kadar çarpı atıyoruz, alınanları siliyoruz, askıda ekmek bırakmak isteyen diğer vatandaşlar için bıraktığı takdirde yine çarpı atıyoruz. Ekmek sayısı o şekil belli oluyor. Gerçekten ekmeğe ihtiyacı olanlar var. İki günlük bayatta olsa alayım diyenler oluyor. Ekonomik sıkıntılardan dolayı, maddiyatları yetmediğinden dolayı askıda ekmek, bayat ekmek almak isteyenler var. Sadece ekmeğin fiyatından değil, piyasada ki ürünlerin fiyat artışından dolayı da şikayet var. İnsanlar bir şekilde karnını doyurmaya, hayat mücadelesi vermeye çalışıyor” dedi.
Edirne’de 2 yıldır işletmecilik yaptığını ifade eden 35 yaşında ki fırın işletmecisi Mehmet Nur Özdemir “Askıda kampanyamız aşağı yukarı 2 aylık bir süreçte başladı. Daha önce düşünüyorduk ama şartlar uygun olmadığı için başlayamadı. Karar verdik, sağ olsun duyarlı müşterilerimizin de katkıları ve teşvikleri ile sağladık. Bizde elimizden geldiği kadarıyla koymaya çalışıyoruz. Bizimde günlük koyduğumuz bir miktar var. Tam olarak duyulmasakta, basınımızın sayesinde inşallah duyuracağız. Bizim amacımız paylaşmak. Paylaşımcı bir işletmeci olmak. Garibana, ihtiyacı olana yardımcı olmak. Biz günlük istihkak hakkımızı koyuyoruz, örneğin günde 10 tane. Gelen müşteriler 10’u geçiyor, 20’yi buluyor. Gelenlere ihtiyacı olanlara veriyoruz. İhtiyacı olan gelip bize zaten alıyor. Askıda ekmeğimizi bulunuyor. Bulunmasa bile biz kendi katkımızdan veriyoruz. İhtiyacı olan vatandaşı geri çevirmemeye bakıyoruz. İçerde askıda ekmek tahtamız var. Elimizde olduğu kadar çarpı atıyoruz, alınanları siliyoruz, askıda ekmek bırakmak isteyen diğer vatandaşlar için bıraktığı takdirde yine çarpı atıyoruz. Ekmek sayısı o şekil belli oluyor. Gerçekten ekmeğe ihtiyacı olanlar var. İki günlük bayatta olsa alayım diyenler oluyor. Ekonomik sıkıntılardan dolayı, maddiyatları yetmediğinden dolayı askıda ekmek, bayat ekmek almak isteyenler var. Sadece ekmeğin fiyatından değil, piyasada ki ürünlerin fiyat artışından dolayı da şikayet var. İnsanlar bir şekilde karnını doyurmaya, hayat mücadelesi vermeye çalışıyor” dedi.