Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek için Kapıkule, Pazarkule, İpsala ve Hamzabeyli sınır kapılarından geçiş yapan gurbetçilerin gelişleri devam ediyor. Alınan önlemlerle işlemlerin hızlı ilerlemesi ise geçişlerini kolaylaştırıyor.
Okulların tatile girmesinin ardından memleket hasreti ile yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yaptıklarında duygu dolu anlar yaşıyor.
Edirne'deki Kapıkule, Pazarkule, İpsala ve Hamzabeyli ile Kırklareli'ndeki Dereköy sınır kapıları üzerinden yurda giriş yapıyor.
Almanya'dan gelen Osman Çil, anavatana gelmenin mutluluğu yaşadığını dile getirdi.
İlk olarak ailesiyle hasret gidereceğini ifade eden Çil, “Anlatılamaz duygular yaşıyoruz. Çok mutlu oluyoruz. Gurbette vatanın her şeyini özlüyoruz. Havasını, suyunu, toprağını, insanını özlüyoruz. Vatan bir başka güzel." dedi.
Ailesiyle birlikte Finlandiya'dan gelen Fethi Türkileri da rahat yolculuk geçirdiğini sınır kapısındaki işlemlerin hızlı yapıldığını aktardı.
Tatil dönemini iple çektiğini dile getiren Türkileri, “Her sene tatilin gelmesini bekliyoruz. Memlekete gelmek çok güzel bir duygu. Yurt dışında ülkemizin suyuna, havasına ve bayrağına kısacası her şeyine hasretiz." Şeklinde konuştu.
Almanya'dan gelen Emin Durmuş da sınır kapılarındaki işlemlerin hızla ilerlediğini, alınan tedbirlerden memnun olduğunu söyledi.(Haber: Gülşah AK)