Bayazıt, Toplu tüketim yerlerinin gıdanın tüketime hazır hale getirildiği ve son tüketiciye sunulduğu; mobil araçlar, sabit veya hareketli tezgâhlar da dâhil olmak üzere hazır yemek hizmeti veren lokanta-restoranlar, kantinler, okullar ve hastane yemekhaneleri, fast-food hizmeti verenler ile pastaneler gibi işletmeler olarak tanımlandığını ifade etti.
Bayazıt, “Alerjen bildirimi yapılırken Yönetmelikte yer alan 14 alerjen madde esas alınacak ve bu bildirim toplu tüketim yerlerinde afiş, yazı tahtası, menüler vasıtasıyla yapılabilecektir. Bakanlığımız tarafından “Alerjen Listesi” poster olarak hazırlanmış ve https://www.tarimorman.gov.tr/Konu/2023/Toplu_Tuketim_Yerlerinde_Alerjen_Bildirimi web adresinde yayınlanmıştır. İşletmeler afişleri buradan temin edebilirler. Aynı Yönetmelik kapsamında 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren hazır ambalajlı gıdalarda da enerji, karbonhidrat, yağ ve protein gibi temel besin öğeleri miktarlarının bulunduğu “Beslenme Bildirimi” yapılması zorunlu hale getirilmiştir” dedi.
2019 yılında Edirne’de faaliyet gösteren 7 bin 334 gıda ve yem işletmelerinde toplam 11 bin 200 denetim gerçekleştirildiğini, bu denetimler sonucunda 92 işletmeye 504 bin 431 TL tutarında idari para cezası uygulanmak suretiyle yasal işlem gerçekleştirildiğini belirten Bayazıt işletmeleri gerek asgari düzeydeki teknik ve hijyen gereklilikleri sağlamaları gerekse de bahse konu etiketleme ve tüketicileri bilgilendirme kurallarına uymaları hususunda uyardı. (Haber Merkezi)
Bayazıt, “Alerjen bildirimi yapılırken Yönetmelikte yer alan 14 alerjen madde esas alınacak ve bu bildirim toplu tüketim yerlerinde afiş, yazı tahtası, menüler vasıtasıyla yapılabilecektir. Bakanlığımız tarafından “Alerjen Listesi” poster olarak hazırlanmış ve https://www.tarimorman.gov.tr/Konu/2023/Toplu_Tuketim_Yerlerinde_Alerjen_Bildirimi web adresinde yayınlanmıştır. İşletmeler afişleri buradan temin edebilirler. Aynı Yönetmelik kapsamında 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren hazır ambalajlı gıdalarda da enerji, karbonhidrat, yağ ve protein gibi temel besin öğeleri miktarlarının bulunduğu “Beslenme Bildirimi” yapılması zorunlu hale getirilmiştir” dedi.
2019 yılında Edirne’de faaliyet gösteren 7 bin 334 gıda ve yem işletmelerinde toplam 11 bin 200 denetim gerçekleştirildiğini, bu denetimler sonucunda 92 işletmeye 504 bin 431 TL tutarında idari para cezası uygulanmak suretiyle yasal işlem gerçekleştirildiğini belirten Bayazıt işletmeleri gerek asgari düzeydeki teknik ve hijyen gereklilikleri sağlamaları gerekse de bahse konu etiketleme ve tüketicileri bilgilendirme kurallarına uymaları hususunda uyardı. (Haber Merkezi)