CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın, Trakya Gazeteciler Derneği’ni ziyaret ederek gazetecilerle sohbet etti. Akın Trakya Gazeteciler Derneği (TGD) Başkanı Orhan Doğan ve yönetim kurulu üyeleriyle yerel basının sorun ve çözümleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.
TGD Başkanı Doğan, dernek faaliyetleri konusunda yerel gazetelerin desteklenmesi ile ilgili belli başlı projeler ürettiklerini söyledi. Amaçlarının yerel basının daha iyi imkanlarda halkı bilgilendirme görevini yerine getirmek olduğunu söyledi.
Filiz Gencan Akın ise gazetecilerin yapmış olduğu görevleri n en başında en yalın haliyle halkı bilgilendirmek olduğunu belirtti. Gazetecilerin eleştirilerinin önemine vurgu yapan Akın, “Sizin tespitleriniz bizim için değerli. Sizin vasıtanız ile sesimizi duyurduğumuz takdir de herkese ulaşılabilir olacak. Hem burada eleştirilebilir şeyler olacak onları artık kabul görenler olacak biz eleştiriden hiçbir zaman çekinmeyeceğiz memnuniyetle yerel gazetelerin daha iyi imkanlarda görevlerini yapmak için çalışmalar yaparız” dedi.
“STK’LAR BİZİM PAYDAŞIMIZ”
TGD ziyaretinde Akın ayrıca, “Yeni yönetim anlayışımızı da hep şunu, söylüyoruz, bu kavramda hiç boş bir kavram değil bunu bütün ekibimiz ile altını dolduruyoruz. Fikirlerimizle ve söylemlerimizle bu artık ben değil biz yönetim tarzı olacak büyün paydaşları ile yöneteceğiz. Dolaysıyla Sivil Toplum Kuruluşları, dernekler bunlar bizim paydaşımız” dedi. ( Haber: Gülşah AK)





