Hollanda’nın dünyaca ünlü tatlısı stroopwafel, Edirne’ye taşındı. AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve beraberindeki parti heyeti, Şükrüpaşa Mahallesi İbrahim Zagra Caddesi’nde hizmet veren Stroopwafel Van Holland işletmesini ziyaret ederek işletme sahipleriyle bir araya geldi.
Hollanda lezzetini Edirne'ye taşıyan Stroopwafel Van Holland işletmesini ziyaret ederek İşletme sahipleri Onursal Koçyiğit ve Sefa Avcı ile bir araya gelen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, sıcak ve hoş sohbet eşliğinde hayırlı işler diledi.
Gerçekleştirilen ziyarette işletme sahipleri Koçyiğit ve Avcı ile sohbet eden İba, Edirne’de farklı kültürlerin lezzetlerini yaşatmanın ve şehre yeni tatlar kazandırmanın önemine vurgu yaptı. İşletmenin kısa sürede ilgi gördüğünü belirten İba, “Edirne’mizde farklı kültürlerin eşsiz lezzetlerini hemşehrilerimizle buluşturan; çıtır çıtır stroopwafelları ve taze kahve kokusuyla içimizi ısıtan Stroopwafel Van Holland işletmesini ziyaret ettik. İşletme sahipleri Onursal Koçyiğit ve Sefa Avcı’ya misafirperverlikleri için teşekkür ediyor, şehrimize kazandırdıkları bu güzel mekân için kendilerini tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Ziyarete AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, İl Kadın Kolları Başkanı Yıldız Yeşilkurt ve İl Gençlik Kolları Başkanı Barış Gündoğdu da eşlik etti. Heyet, işletmede sunulan ürünler hakkında bilgi alarak üretim süreci ve kullanılan malzemeler üzerine değerlendirmelerde bulundu.
İşletme sahipleri Koçyiğit ve Avcı ise nazik ziyaretlerinden dolayı İba ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, Edirne’ye kaliteli ve özgün bir lezzet deneyimi sunma hedefiyle yola çıktıklarını ifade etti. Geleneksel Hollanda tarifini modern üretim anlayışıyla birleştirdiklerini belirten işletmeciler, Edirnelilerin gösterdiği ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.
Şükrüpaşa Mahallesi’nde hizmet veren işletme, hem tatlı severlerin hem de kahve tutkunlarının uğrak noktalarından biri olmayı hedefliyor. Stroopwafel Van Holland, Edirne’nin gastronomi çeşitliliğine katkı sağlayarak şehre farklı bir tat katmayı sürdürüyor.Haber Merkezi





