Edirne, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Balkan ülkelerinden gelen öğrencileri ağırladı. Kutlamalar çerçevesinde 6 farklı Balkan ülkesinden toplam 143 öğrenci kente gelerek bayram coşkusuna ortak oldu.
Yurt dışından gelen öğrenci grupları, Edirne Valiliği önünde düzenlenen programla karşılandı. Ülkelerinin yöresel kıyafetlerini giyen öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu.
Karşılama programının ardından öğrenciler kortej oluşturarak Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Marşlar ve alkışlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüş, vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.
Kutlamalar daha sonra Millet Bahçesi’nde devam etti. Burada düzenlenen şenliklerde Balkan ülkelerinden gelen öğrenciler, kendi kültürlerine ait halk oyunlarını sahneleyerek izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.
Edirne’de bayram coşkusu, farklı kültürlerin bir araya geldiği renkli görüntülerle gün boyu sürdü.(Haber: Gülşah AK)





