14 Şubat Sevgililer Günü’ne az bir süre kala çiçekçiler hazırlıklara başladı. Edirne Çiçekçiler Derneği Başkanı Erdinç Sabırman, hazırlara başladıklarını ancak şuana kadar bir tane sipariş alamadıklarını belirterek, maliyetlerin yaklaşık yüzde 60 oranında arttığını ifade etti. Sabırman, “Bir gülün şuanda fiyatı 40 lira. Gül için kullandığımız kutunun fiyatı 10 lira oldu. Şaka gibi bir kutunun fiyatı 10 lira. Tekli orkideyi önceden 150 liraya satıyorduk, şu anda 165 liraya kendimiz alıyoruz. Nasıl satacağız?. Şu anda 30-40 lira karla satıyoruz. Geçen senelere göre düşüş bekliyoruz çünkü 200-300 liraya bir insan nasıl ürün alabilir. Bir gül bir buket alacaksın. Biz sermaye yapıyoruz geri kazanacak mıyız? Biliyoruz. Normal şartlarda biz 10 seneden beri özel günlerde zarar ediyoruz.” dedi.
“ÇİÇEKÇİ ARKADAŞLAR BUZDOLABINI ÇALIŞTIRAMIYOR”
Elektrik zamlarından dolayı dolapları çalıştıramadıklarını kaydeden Sabırman, “Kesme çiçeklerin ömrü 1 hafta. Dolabı da çalıştıramıyoruz 3 bin lira elektrik faturası geldi nasıl çalıştıralım? Çalıştırmadığımız halde 3 bin geldi. Benim gibi bütün çiçekçi arkadaşlar buzdolabını çalıştıramıyor.” Şeklinde konuştu.
Sabırman, en ucuz çiçeğin 10 TL ile karanfil olduğunu belirtirken, en pahalı çiçeğin ise orkide olduğunu söyleyerek, fiyatının 350 ile 400 TL arasında değiştiğini ifade etti. (Haber-Fotoğraf: Ali KARAMAN)





