Aysel şef kimdir?
Aysel Şef

Aysel Şef

Aysel şef kimdir?

06 Eylül 2019 - 09:31

Merhabalar sevgili okuyucular, artık her hafta sizlerle bu köşede buluşacağız. Yıllardır eşimle birlikte mutfakta edindiğimiz tecrübeleri ve tarifleri sizlerin mutfağına da eklemek istiyorum. Bu tecrübeleri edinmede bana oldukça yardımcı olan eşim yıllardır restoran işletmeciliği yapmış olup yurt içinde ve yurt dışında çalıştı. İşini aşkla yapan ve tabiri caizse yemeğe sevgisini katan bir mutfak ustası olduğu için bende onunla birlikte bu alanda kendimi geliştirdim. İkimizde işimiz gereği zamanımızın çoğunu mutfakta geçiriyoruz. Bu bağlamda en leziz tarifleri bulabilmek için deneme yanılma yoluyla birçok püf noktayı da keşfetme fırsatı buluyoruz. Bu püf noktaları ve leziz tarifleri her hafta sizlerle paylaşarak sizlere de ortak biriktirdiğimiz bu bilgileri aktarmak beni oldukça mutlu edecek. Unutmayın ki yemek aşk ve sevgiyle yapılırsa güzel olur.
Kakolu Marbre Kek
Malzemeler;
5 yumurta
2 bardak toz şeker
Yarım bardak süt
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı;
Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayın. Yumurta ve şekeri mikser veya çırpıcı yardımıyla çırpın. Süt ve sıvı yağı çırptığınız şeker ve yumurta karışımının içine dökün ve çırpmaya devam edin. Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpın. Karışımı iki ayrı kaba eşit şekilde bölün. Bir kabın içerisine 1 yemek kaşığı kakaoyu ekleyerek karıştırın. Kalıbınızı yağlayın iki karışımı da istediğiniz şekillerde karıştırarak dökün. Burada önemli olan püf nokta karışımın kaba döküldükten sonra içerisinde kabarcıklar kalmaması. Karışım yağlanmış kaba döküldükten sonra tezgaha yada masaya vurarak içerisindeki kabarcıkları çıkartırsanız pişmiş kekinizden daha sağlıklı sonuçlar alırsınız. Ardından önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına atarak 35 dakika pişirin. Kekiniz hazır, afiyetle yiyebilirsiniz. Haftaya yeni tarifler ve püf noktalarıyla görüşmek üzere.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum