Zeytinli Levrek Tarifi
Aysel Bozacı

Aysel Bozacı

Zeytinli Levrek Tarifi

24 Ocak 2020 - 09:58

Malzemeler;
2 adet levrek
1 adet limon (dilimlenmiş)
1 rezene sapı
1 domates
150 ml sirke
15 adet zeytin
15 adet kapari
2 diş sarımsak
1/2 SB maydanoz
1 YK zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Limon kabuğu
Hazırlanışı;
Fırını 190 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdını serin. Levrekleri yağlı kağıdın üzerine koyun. Başka bir kapta rezene saplarını doğrayın. İçine domatesleri doğrayın. Limonu ve zeytinleri halka-halka doğrayıp içine atın. Sarımsakları soyun. Doğrayıp karışıma ekleyin. Kaparileri de ekleyip karıştırın. Balığın içine iki dilim limon yerleştirin. Domatesli karışımı balıklara paylaştırın. Sirkeyi balıkların üzerinden gezdirin. Maydanozları serpiştirin. Balıkların üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Balıkların üzerini folyo ile kapatıp 20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp birkaç dakika soğumasını bekleyin. Folyoyu çıkartın. Limon kabuğu rendesiyle servis edin.
 

Bu yazı 220 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum