Tikka Masala Soslu Tavuk
Aysel Bozacı

Aysel Bozacı

Tikka Masala Soslu Tavuk

26 Eylül 2019 - 09:08

Merhaba sevgili okuyucular, bugün sizlerle Dünya mutfağında oldukça revaçta olan bir Hint yemeğiyle buluşuyorum.
Tavuk Marinatı İçin;
5 tavukgöğsü
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı taze zencefil
3 diş sarımsak
Karabiber, kimyon, muskat, dövülmüş kakule, toz kişniş
(hapsinden 1 çay kaşığı
3 yemek kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı domates püresi
3 domates (kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış)
2 çay kaşığı taze zencefil
3 sarımsak (dövülmüş)
2 soğan (ince kıyılmış)
1 yeşil acı biber
2 çay kaşığı pul biber
3 karanfil tanesi
Hazırlanışı;
Büyük bir tavaya tereyağı ve yanmaması için 1 kaşık sıvı yağı koyun. Ardından baharatları ve soğan, sarımsak, zencefil ve biberi kavuruyoruz. Üzerine domates püresi, salça ve doğranmış domatesleri ekliyoruz. Bu sırada üzerine 1 bardak su ekliyoruz. Karışımı kısık ateşte pişiriyoruz. Sos koyu bir kıvama gelene kadar pişirdikten sonra kremayı ekleyip ateşten alıyoruz. Bu arada marinata yatırdığımız tavukları sos ile birlikte 200 derece fırında pişiriyoruz. Ardından hazırladığımız sosla birlikte tavukları birleştiriyoruz. Üzerine de taze kişniş ekliyoruz. Afiyet olsun.
Ek Bilgi;
Bu bir Hint yemeğidir. Şuan İngiltere’nin en popüler yemekleri arasındadır. Özellikle dünya mutfağında da revaçta olan bir yemektir.
Hindistan’da masala; baharatların tavada kavurup sıcakken havanda dövülmesidir. Masala sosunu büyük marketlerde bulabilirsiniz.
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum