Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası
Aysel Bozacı

Aysel Bozacı

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası

21 Şubat 2020 - 10:12

Çorbaların en faydalısı şüphesiz terbiyeli tavuk suyu çorbadır. Her hastalığa deva olan bu çorba en çok soğuk algınlığı dönemlerinde tüketilmektedir. Ancak bu çorbayı hasta olunan zamanlarda değil de olmadan önce tüketmek bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hasta olma riskinizi en az seviyeye indirecektir.  Terbiyeli tavuk suyu çorbanın faydasının olduğu kadar tadı da lezzetlidir.
Yapımı kolay bu çorba içinizi ısıtacak, yemek yerken mutlu olmanızı sağlayacaktır. İçerisine şehriye, pirinç gibi şeylerde ekleyerek daha da zenginleştirebilirsiniz. Terbiyeli tavuk suyu çorba nasıl yapılır? merak ediyorsanız buyurun tarifime. Terbiyeli tavuk suyu çorba tarifimi denemeyi ve defterinize eklemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet ve şifa olsun
 
Malzemeler:
Tavuğun istediğiniz her hangi bir yeri derili olmalı(1 tam büyük but kafi gelir)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pul biber
3 avuç tel şehriye
2-3 dal maydanoz
 
Terbiye için:
Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı
Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası (videolu) Tarifi Yapılışı
Öncelikle tavukları haşlıyoruz. Ben küçük bir tencerede az miktarda yaptığım için ölçü böyle ve tavuk az siz miktarı ve tavuğu arttırıp daha fazla yapın her şeyin 2 katı size ölçü olabilir. Bu ölçüler ile minik bir tencere çıkıyor.
Tavuğu haşlayıp başka bir kaba suyunu süzelim.
Tenceremizde tereyağı ve sıvı yağı eritip unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonra tavuk suyunu ekleyelim.
Üzerine 1 bardak kadar da normal kaynar su ekleyelim. Eğer tavuk suyu tam gelirse başka suya gerek yok ama kesin gerekiyor çünkü kaynarken tavuk suyu biraz kayıp yaşıyor unutmamak lazım.
O suda kaynara çıkınca tel şehriye ekleyelim.
Başka bir yerde bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiye hazırlayalım.
İşte bu kısım çok önemli. Çorbamızın kesilmemesi için; Terbiyeyi bir elle karıştırarak içine sıcak çorbadan alıp hemen karıştıralım terbiye iyice karışana kadar bu işlemi yapalım sonra çorbayı karıştıra karıştıra tencereye dökelim ve kaynara çıkana kadar sürekli karıştıralım ki kesilmesin. En önemli kısım burasıdır.
Daha sonra indirmeye yakın pul biber ,karar biber ,tuz ve biraz maydanoz ekleyip 5 dk daha kaynatıp altını kapayalım.
Çok lezzetli bol şifalı çorbamız hazır bence kesin yapıp yiyin afiyet olsun.
 

Bu yazı 135 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum