Terbiyeli palamut çorbası
Aysel Bozacı

Aysel Bozacı

Terbiyeli palamut çorbası

02 Mart 2020 - 09:59

Malzemeler;
6 su bardağı su 
2 palamut fileto
2 orta boy patates 
2 orta boy havuç
2 çorba kaşığı un 
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu  
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Terbiyeli palamut çorbası Nasıl Yapılır
Palamut filetoyu kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Patates ve havuçları soyup küp küp doğrayın.
Suyu tencereye alıp ısıtın. Balık, havuç ve patatesi ekleyip 10 dakika pişirin.
Küçük bir kâsede unu çok az suyla ezin. Yeterince tuzla birlikte çorbaya ilave edip karıştırın.
Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumurta sarısı ve limon suyunu bir kâsede iyice çırpın.
Çorbaya azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Tencereyi ocaktan indirip çorbayı kâselere paylaştırın. Taze çekilmiş karabiber serpip servis yapın.
Terbiyeli palamut çorbasını, mısır ekmeği ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Terbiyeli Palamut Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
Kullanacağınız balıklar mutlaka temizlenmiş olsun.
Palamut, patates ve havucu su ılıklaşmaya başladığında tencereye koyun.  Böylece balıklar parçalanmayacaktır.
Çorbanın dibinin tutmaması için, karıştırma işlemini yarıda bırakmayın.
Karıştırma esnasında tahta kaşık kullanın. Bu sayede çorba, daha lezzetli olacaktır.
Pişirme işleminin ardından çorbayı bir kez mikserden geçirin. Bu işlem topaklanma oluşmasını önleyecektir.
Çorbanın terbiyesini, servis edeceğiniz esnada karışıma ekleyin.
1 Porsiyon Terbiyeli Palamut Çorbası Kaç Kaloridir?
Terbiyeli palamut çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 40 kaloridir. Bu tarifi, diyet listenize ekleyebilirsiniz. Farklı bir tat için, nefis soslu palamut tarifini de deneyebilirsiniz.
 
 

Bu yazı 7438 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum