Aysel Bozacı

Aysel Bozacı

Profiterol

06 Aralık 2019 - 00:00

Malzemeler
100 gr. Margarin
2 çay bardağı un
1,5 su bardağı su
4 yumurta
Yapılışı
Yağ ve su kaynatılır. Un ilave edilip kavrulur. Tamamen soğuduktan sonra yumurtalar tek tek ilave edilir. Mikserle çırpılır daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkılır. 220 c fırında 10 dakika pişirilir.
Kreması
1 yumurta
1 bardak şeker
Nişasta ve 1 su bardağı karışık yarım litre süt  bunları mikserle çırp ve koyulaşıncaya kadar pişir.bu kremayı kesilmiş Profiterollerin içerisine doldur.
Üzerine sos
8 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1,5 su bardağı süt
Malzemelerin hepsini karıştırıp pişir. Profiterollerin üzerine dök
Afiyet Olsun
 
 
 

Bu yazı 219 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum