Aysel Bozacı

Aysel Bozacı

MOİS PASTA

01 Kasım 2019 - 09:47

Malzemeler
6 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 fincan ılık su
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartama tozu
2 su bardağı un
KREMASI
1 kg. süt
4  yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket krema
1 paket krem şanti
Yarım kg. çilek
1 parça katı yağ
 
YAPILIŞI
Yumurta ve toz şekeri güzel bir şekilde şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz. Sonra ılık suyu ve kakaoyu ekliyoruz. Bunları da çırptıktan sonra kabartama tozu ve unu ilave ediyoruz. Karışımı kelepçeli kalıbı yağlayıp döküyoruz. 180 c fırında 40 dakika pişiriyoruz.
KREMANIN YAPILIŞI
 Süt’ü tencereye koyuyoruz içerisine unu, mısır nişastasını ve şekeri ekleyip koyulaşana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra içerisine vanilya ve bir parça katı yağı ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
Krema ve krem şantiyi birlikte çırpıyoruz. Soğuyan kremanın içerisine döküp tekrardan çırpıyoruz. Kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan keki bıçak yardımı ile 3 eşit parçaya bölüyoruz. Aralarına krema ve çilek koyuyoruz. Üzerine de çilekle süsleyip pudra şekeri ekliyoruz.
 
Afiyet Olsun
 

Bu yazı 176 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum