Mercimekli Bulgur Pilavı
Aysel Bozacı

Aysel Bozacı

Mercimekli Bulgur Pilavı

06 Şubat 2020 - 09:59

Malzemeler;
1 su bardağı bulgur
1/2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Hazırlanışı;
Bulguru tere yağda 2 dakika kadar kavurun ve 1 e 1,5 oranında su koyup, tuzunu da ekleyip pişirin.
Suyunu çekmesine yakın mercimekleri de içine atın ve şöyle bir çevirin. Suyunu çekince altını kapatın demlensin.
Küçük bir sahanda, piyazlık ince ince doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyin. Soğanlar yumuşayınca pul biberi ve nar ekşisini de ekleyin ve altını kapatın.
Bir porsiyonluk küçük bir kaseyi hafif ıslatın. İçine pilavdan doldurun ve iyice bastırın. Bir tabağa ters çevirin, üzerine de soğanlardan ekleyin. Sunum sırasında üzerine ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirisiniz.
Püf Noktaları;
Mercimekleri ayrı pişirin ki pilavın rengini bozmasın. Mercimeklerin haşlama suyunu 2 kez değiştirerek rengi bozacak suyu yemeğinizden uzaklaştırabilirsiniz. Su çekme oranı bulguruna göre değişebilir, eğer su az gelirse pişirme sırasında kaynar su ekleyin.
Yeşil mercimekleri haşlayın, suyunu süzün, kenara alın.
 
 

Bu yazı 145 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum