Köfteli İslim Kebabı
Aysel Bozacı

Aysel Bozacı

Köfteli İslim Kebabı

22 Kasım 2019 - 09:33

Malzemeler;
4 patlıcan
400 gram kıyma
1 adet soğan
3-4 dilim bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
Sıvı yağ (Patlıcanları kızartmak için)
2 adet biber
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1.5-2 bardak sıcak su
Kürdan
Yapılışı;
Patlıcanları çizgili soyalım. Uzun şeritler halinde keselim ve tuzlu suda bekletelim. Ardından sudan aldığımız patlıcanları kurulayıp sıvı yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanları havlu kağıt üzerine bırakıyoruz.
Köftesini yapmak için;
Kıyma, ekmek içi, maydanoz, soğan, sarımsak, bir yumurta, tuz ve baharatları koyup köfteyi yoğuruyoruz. Köftelere yuvarlak şekil veriyoruz ve ardından köfteleri kızartıyoruz. Uzun-uzun kesip kızarttığımız patlıcanları çaprak koyarak iki tane köfteyi üst üste gelecek şekilde koyuyoruz. Patlıcanları çapraz şekilde köftelerinin üzerine kapatıp biber-domatesi üzerine yerleştirip kürdanla tutturuyoruz.  Yaptığımız patlıcanlı köfteleri tepsiye diziyoruz. Sıcak suyla salçayı açarak tepsiye döküyoruz ve 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz. Afiyet Olsun…
 
 

Bu yazı 70 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum