Kireçte Kabak Talısı
Aysel Bozacı

Aysel Bozacı

Kireçte Kabak Talısı

15 Kasım 2019 - 12:36

Merhaba sevgili okuyucular. Bugün sizlerden gelen istek üzerine Hatay’ın meşhur kireçte kabak tatlısının tarifini paylaşacağım. Yapımı biraz zahmetli olan bu tatlımızın sunumuyla ve tadıyla misafirlerinizden 10 puan alacaksınız.
Malzemeler;
2 kilo soyulmuş doğranmış bal kabağı
2 kilo toz şeker
5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon
Kireçli su için;
6 litre su
500 gram sönmemiş kireç
Üzeri için;
Ceviz, fıstık ve tahin
Yapılışı;
Sönmemiş kirecin üzerine 6 litre suyu döküyoruz. Bunu yarım saat bekletiyoruz. Üzerine çıkan duru su ile kabaklarımızı birleştiriyoruz ve 1 gün bekletiyoruz. Ardından kabaklarımızı üç, dört suyla güzelce yıkıyoruz ve tencereye koyuyoruz. Üzerine beş bardak su ve toz şekeri döküyoruz. Kapağı açık kaynayana kadar pişiriyoruz. Sonra kapağı kapatıp kısık ateşte dört saat pişiriyoruz. Ateşten indirmeye yakın limon tuzunu koyuyoruz. (istenirse limon da sıkılabilir) ve kabakları soğumaya bırakıyoruz. Üzerine ceviz fıstık ve tahini döküp servis ediyoruz. dışı çıtır içi yumuşak bir kabak tatlısı oluyor. Afiyet olsun.
 
 
 

Bu yazı 670 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum