Ispanaklı Börek
Aysel Bozacı

Aysel Bozacı

Ispanaklı Börek

13 Aralık 2019 - 00:00

Merhaba sevgili okuyucular;
Bugün sizlerle ıspanaklı börek tarifiyle buluşuyorum.  İçerdiği vitamin ve mineraller ile gerçek bir sağlık deposu olan ıspanak, sofraların vazgeçilmez sebze çeşitleri arasında yer alıyor. Sulu yemeklerde ve hamur işlerinde sıklıkla kullanılan ıspanak, böreklere de çok yakışıyor. Kek ve tatlılarda da giderek popülerleşen ıspanak kullanımıyla özgün ve lezzetli tarifler ortaya çıkmaktadır.

Malzemeler;
4 adet yufka
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çay bardağı süt
250 gr. Kaşar peyniri
750 gr. Ispanak
1 adet soğan
Tuz
Üzeri İçin;
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı susam
Yapılışı;
Ortak boy fırın tepsisini yağlayalım. 2 adet yufkayı tepsiye dizelim. Ispanağı incecik kıydıktan sonra 1 çorba kaşığı margarini ve yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım. İç harcımız biraz soğuduktan sonra rendelediğimiz kaşarı da ıspanağa katalım. Ayrı bir kapta yoğurt-süt ve 2 adet yumurtayı karıştıralım. Hazırladığımız karışımı yufkaların üzerine gezdirelim. 2 adet yufkayı aralarını yağlayarak tepsiye tekrar dizelim. Üzerine yumurta sarısı ve susamı döküp 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun…
 
 
 

Bu yazı 222 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum