Aysel Bozacı

Aysel Bozacı

İçli Pilav

18 Ocak 2020 - 00:30

Malzemeler;
2 bardak baldo pirinç
3 bardak et suyu
5 yemek kaşığı tere yağ
1 adet soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
100 gr ciğer
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 demet dereotu
Yenibahar
Tuz
Karabiber
Tarçın
Yapılışı;
Tavanın içine tere yağ ve zeytinyağını koyuyoruz. Ateşte ciğerleri soteliyoruz. Ciğerler piştikten sonra ayrı bir tabağa alıyoruz. Pilav için bir tencereye yağ ve soğanları koyup kavuruyoruz. Ardından pirinci içine atıp kavurmaya devam ediyoruz. 10 dakika kavrulan pirince domates salçasını ekliyoruz. Ardından baharatları koyuyoruz. 3 bardak et suyunu karışımın içine ilave ediyoruz. ve ardından kuş üzümünü ekliyoruz. Kısık ateşte pişen pilavımızın içine ocağın altını kapattıktan sonra dereotlarını ekliyoruz. Ve daha sonra ciğerleri koyuyoruz. Yarım saat dinlenmeye bıraktığımız pilavı ardından hindi yada tavuğun içine doldurabilir isterseniz böyle de servis edip yiyebilirsiniz.
 

Bu yazı 186 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum