Fajita ( Faita) Meksika
Aysel Bozacı

Aysel Bozacı

Fajita ( Faita) Meksika

11 Ekim 2019 - 09:43

Merhaba sevgili okuyucular, bugün sizlerle Meksika  mutfağında oldukça revaçta olan Fajitas ( Faita) Meksika buluşuyorum.
 
Malzemeler
250 gr. Dana bonfile
1 Misket limonu
1 Tatlı kaşığı elma sirkesi
2 Diş sarımsak
2 Tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 adet Meksika biberi
3 Yemek kaşığı kişniş
Yarım soğan
1 Kırmızı biber
1 sarı biber
Zeytinyağı
Tuz- Karabiber
Peynir ( Mozerella) rendelenmiş
Jortilla ekmeği
Yapılışı
İlk önce etlerimizi jülyen kesiyoruz. Bir kap içerisine zeytinyağı, sirke ve baharatları atıyoruz.Etleri bu sosta marine ediyoruz. Bu etleri bir gece dolapta bekletirseniz daha lezzetli olur.Sonra etleri bir tavaya alıp pişiriyoruz. Başka bir tavada yarım soğan, kırmızı ve sarı biberlerimizi jülyen doğrayıp çok az zeytinyağında soteliyoruz. Tartilla ekmeklerimizi tavada ısıtıyoruz. İçerisine etleri, biberleri üzeri nede mozeralla peynirini koyup yiyioruz.
Afiyet Olsun.
 

Bu yazı 929 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum